برندهای معروف جهان در حوزه صنعت را بشناسید

برندهای معروف جهان در حوزه صنعت را بشناسید

برندهای معروف جهان در حوزه صنعت را بشناسید 

در دنیای صنعت و تولیدات تکنولوژی برخی از برندها کاملا شناخته شده و معروف هستند و دنیا را در دست دارند که ما هم آن ها را به شما معرفی می کنیم. جنرال الکتریک، پی پل، زیراکس و ویرجین؛ این چهار برند پرآوازه با وجود تفاوت های بسیاری که در زمینه حوزه کاری دارند، یک نقطه مشترک بزرگ را در کارنامه خود به ثبت رسانده اند.

 

تمامی آنها در طول دوران فعالیت، نوعی بلوغ تجاری را از خود نشان داده اند که همین رمز موفقیت شان شد.می توان گفت که تبدیل مدل های مورد استفاده برای خرده تجارت ها به یک تشکیلات سازمان یافته تر، اصلی ترین جهش این شرکت های بزرگ و نام دار بوده است.

 

در ادامه به مرور فعالیت های هر یک از این شرکت ها در طول دوران حیات شان می پردازیم و علت محبوبیت در حوزه های گوناگون دنیای مدرن تجارت و فناوری اطلاعات را بررسی می کنیم.

 

جنرال الکتریک؛ از ادیسون تا ایملت

نام جنرال الکتریک (General Electric) با محصولات الکتریکی گره خورده است. این برند محبوب نزدیک به 123 سال پیش به وسیله چند تن از پیشگامان علم و صنعت پا به عرصه حضور نهاد. توماس ادیسون در آن سال ها شرکت اختصاصی خود را برای تولید لامپ های الکتریکی پایه گذاری کرد

 

و در کنار آن به تولید دیگر محصولات مشابه این لامپ ها نیز مشغول بود. ادیسون در ادامه روند کار خود با توماس هاستون آشنا شد و تصمیم گرفت تا فعالیت های خود را در زمینه تولید وسایل الکتریکی گسترش دهد.
این تصمیم او با استقبال هاستون مواجه و در نهایت به پایه گذاری شرکتی تحت عنوان جنرال الکتریک منجر شد. به دلیل محبوبیت بالای افراد این شرکت و همچنین کیفیت مطلوب محصولات تولیدی، جنرال الکتریک و محصولاتش به سرعت نزد مصرف کنندگان به شهرت رسیدند. پس از پایان دوره مدیریت ادیسون و هاستون،

 

جنرال الکتریک تغییرات بسیاری به خود دید و از یک شرکت تولید کننده وسایل الکتریکی به یک شرکت چند ملیتی و با گستره خدمات بسیار متنوع بدل شد.در آن سال ها تولید ابزار نظامی و همکاری با شرکت های بزرگ تر، یکی از راه های اصلی درآمدزایی شرکت ها به حساب می آمد و به همین سبب جنرال الکتریک وارد

 

حوزه کاری کاملا متفاوتی شد. به مدت پنج دهه یکی از فعالیت های اصلی این شرکت تولید ادوات نظامی و سلاح های هسته ای بود. البته این تنها برنامه جنرال الکتریک برای آینده خود نبود.در سال های میانی قرن بیستم، این شرکت زیرمجموعه ای برای خود ایجاد کرد که به تولید رادیوهای ترانزیستوری مشغول بود؛ شرکتی که بعدها از جنرال الکتریک جدا شد و با عنوان «رادیو آمریکا» به طور مستقل به فعالیت ادامه داد.

 

جنرال الکتریک در حوزه تولید رایانه هم وضعیتی مشابه رادیوها داشت. سران این شرکت جزو اولین مدیرانی بودند که استفاده از رایانه های صنعتی و خانگی را در دستور کار خود قرار دادند و این مسئله آنها را به عنوان یکی از بزرگ ترین مصرف کنندگان این محصول معرفی می کرد.

 

جنرال الکتریک بیش از هر چیز به قصد خودکفایی در زمینه تامین رایانه های مورد نیاز خود، درست سه دهه پس از جدا شدن رادیو آمریکا، اقدام به تولید رایانه های خانگی کرد و از قضا در این زمینه موفق هم شد.موفقیت این برند بیش از هر چیز دیگری به کیفیت بالای محصولات و البته رضایت مصرف کنندگان ارتباط داشت.

 

پس از پایان کار بخش رایانه های خانگی، به نظر می رسید که سران جنرال الکتریک، مقصد نهایی و البته کم فراز و نشیبی را برای ادامه برنامه های کاری خود برگزیده اند. آنها تصمیم گرفتند تا ضمن تقویت هر چه بیشتر زیرمجموعه های محبوب خود، در شرکت مادر اقدام به تولید ابزاری کنند که دیگر شرکت ها یا قادر به تولید آن نباشند یا سیاست های شان چند قدمی از این برند چند ملیتی فراتر باشد.

 

با توجه به این تصمیم، جنرال الکتریک تمرکز بیش از 200 هزار کارمند خود را معطوف به تولید و توسعه ابزارهای صنعتی کرد. ابزارهای تصویربرداری پزشکی، تجهیزات خاص نورپردازی، موتورهای هواپیما و … از جمله محصولاتی بودند که مورد توجه سران جنرال الکتریک قرار گرفتند،

 

در حالی که محصولاتی که برای استفاده غیرصنعتی و به نوعی مصارف خانگی با نام جنرال الکتریک عرضه می شوند، تماما در زیرمجموعه های این شرکت به تولید می رسند.

 

ویرجین؛ شوالیه های عصر فناوری

هنگامی که تاجر جاه طلب بریتانیایی، سر ریچارد برانسون، اقدام به تاسیس شرکت ویرجین کرد، تمامی فعالان حوزه تجارت یک صدا معتقد بودند که این شرکت به موفقیتی بزر خواهد رسید؛ زیرا در حدود 19 سال پیش از ثبت رسمی این برند، برانسون تجارت های خود را با نام ویرجین انجام می داد.
ویرجین و مدل تجاری آن همان چیزهایی هستند که از یک شرکت موفق و البته شخص ریچارد برانسون انتظار داریم. این شرکت خوشه ای در حال حاضر بیش از 400 زیرمجموعه رسمی دارد که تمامی آنها تحت نام و برند ویرجین به فعالیت مشغولند.

 

یکی از سیاست های جالب توجه برند ویرجین آن است که به مالکیت مطلق هیچ کمپانی ثالثی اصرار ندارد. در واقع اگر شرکت هایی که به شکل مستقیم و غیرمستقیم با ویرجین همکاری می کنند تمایل داشته باشند، می توانند حتی تا صددرصد از سهام خود را به این کمپانی بفروشند اما اگر این تمایل از سوی شرکت های دیگر وجود نداشته باشد، ویرجین باز هم همکاری خود را با آنها قطع نخواهد کرد.

 

این تیم تجاری در ابتدای مسیر خود بیش از هر مورد دیگری روی تجارت آنلاین تمرکز کرد و این حوزه برای ویرجین به پلی بدل شد تا در ادامه دوران کاری خود، خدماتی که پیش از ظهور این شرکت نیز محبوب بودند را با شکلی متفاوت به مشتری ارائه کند. برای مثال ویرجین در زمینه حمل و نقل به عنوان یکی از شرکت های پیشرو شناخته می شود.

 

خطوط ریلی، هوایی (ویرجین آتلانتیک) و حتی حمل و نقل شهری ویرجین هواداران خاص خود را دارند و با توجه به خدمات آنلاین این شرکت، محبوبیت آنها روز به روز هم بیشتر می شود.با وجود ارائه این نوع خدمات، ویرجین همچنان میل غیرقابل وصفی به تولید و پخش محصولات دیجیتالی دارد.

 

این محصولات از مودم های همراه و خانگی تا سیم کارت های ویرجین متنوع اند. به این دست از خدمات فناورانه ویرجین، پایبند بودن به مشتریان و به نوعی بخش اعظم بازار را هم اضافه کنید تا این برند روز به روز محبوب تر از گذشته شود.

 

ایستگاه های رادیویی پر تعدادی با نام و مالکیت ویرجین اداره می شوند و علاوه بر آن انتشارات این برند نیز کتاب های خاصی را در زمینه داستان های مصور به انتشار می رساند. تمامی این محصولات تحت نام برند «ویرجین» به دست مخاطب می رسند و همین مسئله است که ارزش چند ده میلیارد پوندی این شرکت را توجیه می کند.

 

بنیانگذار این برند از فضا نیز غافل نمانده و از سال 2004 با تاسیس زیرمجموعه «ویرجین گلکتیک» در حال توسعه فضاپیماهای تجاری با امکان پروازهای فضایی زیر مداری و توسعه گردشگری فایی است. هر چند در این بخش نه فقط هنوز به موفقیت چشمگیری نائل نشده بلکه سقوط فضاپیمای Space Ship Two در پرواز آزمایشی آبان سال گذشته، پیشرفت گروه ویرجین را در این حوزه به تعویق انداخته است.

 

برانسون بارها تاکید کرده که دیدگاه او برخلاف کارآفرینانی چون ایلان ماسک نسبت به آینده فناوری کاملا روشن است و به همین دلیل قصد دارد تا به واسطه برند ویرجین امکان استفاده از تمامی خدمات مورد نیاز یک شهروند مدرن را از طریق دریچه اینترنت فراهم کند.

 

زیراکس؛ پودری که دنیا را متحول کرد

زیراکس هم از جمله شرکت هایی است که مسیر پر فراز و نشیبی را برای رسیدن به جایگاه کنونی خود پشت سر گذاشته اند. زیراکس کار خود را به عنوان شرکتی بزرگ و پیشرو در زمینه چاپ عکس آغاز کرد. آنها زمانی به سراغ صنعتی کردن این فرآیند رفتند که کمتر شرکتی در این حوزه فعال بود؛ به همین سبب موفقیت زیراکس در سال های ابتدایی قرن بیستم قابل پیش بینی به نظر می رسید.
این موفقیت حدود سه دهه ادامه داشت اما با ظهور «تونر» معادلات تا حدی متفاوت شد. تونرها پودرهایی هستند که از مخلوط اکسید آهن، کربن و شکر به دست می آیند و از آنها در چاپگرهای لیزری استفاده می شود. سازنده تونر، چستر کارلسون، علاقه وصف ناپذیری به صنعتی کردن ایده خود داشت و تیم زیراکس هم در آن دوره تحولات بسیاری را به خود می دید.

 

جوزف ویلسون که به عنوان پدر زیراکس شناخته می شود، ملاقاتی با کارلسون ترتیب داد و علاقه خود را نسبت به دستگاه چاپ لیزری با استفاده از تونرها با او در میان گذاشت. در سال های میانی دهه 40 میلادی بود که دو طرف به یک قرارداد واحد رسیدند و زیراکس با تولید اولین دستگاه های مختص چاپ لیزری با تونر، وارد دوره جدیدی از حیات و تجارت مدرن خود شد.

 

در ادامه باز هم زیراکس تغییرات بسیاری به خود دید و مجموعا بیش از 10 مدیرعامل عوض کرد اما با این حال کارشناسان دنیای چاپ معتقدند که بزرگ ترین ریسک فنی تاریخ زیراکس، مربوط به تولید و پخش چاپگرهای لیزری با استفاده از تونر می شد.

 

در واقع سران این شرکت با تولید و عرضه چنین محصولی نه فقط نام خود را به عنوان پیش گام در این زمینه به ثبت رساندند، بلکه سود هنگفتی نیز روانه حساب های بانکی زیراکس کردند.این سود سرشار، شرکت را از یک کمپانی تولید چاپگر به یک امپراتوری بزرگ با چند صد شعبه در سراسر جهان بدل کرد و پایه گذار زیراکسی شد که امروزه به عنوان یک برند نام آشنا نزد فعالان دنیای چاپ شناخته می شود.

 

در طول چند دهه اخیر، سران زیراکس تلاش فراوانی کردند تا برند خود را در برخی از نقاط جهان بومی سازی کنند. حاصل این بومی سازی، شکل گیری برندهایی چون «فوجی زیراکس» بود. همان طور که از نام این شرکت می توان حدس زد، فوجی زیراکس حاصل همکاری بین زیراکس و فوجی بوده و تمرکز اصلی خود را روی چاپ با کیفیت عکس های حرفه ای گذاشته است.

 

از آن پس، خرده تجارت های مشابه فوجی زیراکس شکل گرفتند اما هیچ یک از آنها تاثیری در روند کاری شرکت مادر نداشته و ندارند. در حقیقت سیاست های زیراکس به شکلی است که این اجازه را به شرکای خود نمی دهد تا نام آنها، روی هویت برند زیراکس تاثیر بگذارد.

 

در حال حاضر با توجه به همه گیر شدن استفاده از رایانه های کمکی در قطعاتی چون چاپگر، زیراکس نیز محصولات مدرن تری را روانه بازار می کند؛ محصولاتی که با وجود محبوبیت بسیار بالا، همچنان چند قدمی از نظر فروش از پدران خود عقب ترند.

 

پی پل؛ رویای آمریکایی

پی پل (PayPal) شرکت تازه نفسی در دنیای فناوری به حساب می آید. این برند خوشنام تنها 16 سال قدمت دارد اما در طول این سال ها آنقدر در ارائه خدمات به کاربران خود دقیق بوده که کمتر کسی نسبت به سیاست های آن معترض بوده است. بیراه نیست اگر پی پل و سیاست های آن را به انقلابی در زمینه تجارت الکترونیک تشبیه کنیم.

 

در طول این 16 سال همواره سیاست های جدیدی به برنامه های دراز مدت پی پل اضافه و موجب شده که این شرکت به یکی از پویاترین شرکت های فعال در این حوزه تبدیل شود.
سیاست پی پل در رابطه با خدماتش مشخص است؛ ارائه سریع، کم دردسر و البته با کارمزد پایین خدمات برای قشر وسیعی از مصرف کنندگان به طوری که مشتری این شرکت می تواند از کارت های اعتباری شارژی با قابلیت خرید از وب سایت های محدود یا حتی کارت های اعتباری مجازی و موقت این تیم استفاده کند.

 

پی پل در ابتدای کار و با توجه به محدودیت هایی که برای استفاده از اینترنت پرسرعت در نقاط مختلف تحت پوشش این شرکت قرار داشت، خدمات محدودتری ارائه می کرد اما امروزه تعداد کاربران این برند به مرز 200 میلیون رسیده و نکته جالب توجه آن است که خیل عظیمی از این کاربران عموم فعالیت های مالی آنلاین خود را به واسطه پی پل انجام می دهند.

 

بسیاری از کارشناسان علت این پیشرفت افسارگسیخته و غیرقابل کنترل را قراردادی می دانند که نزدیک به 13 سال پیش به امضا رسید. مالکان «ای بی» (eBay) در آن برهه زمانی متوجه شدند که پی پل پتانسیل های فراوانی برای بدل شدن به خدماتی موفق و کاربرپسند دارد

 

و به همین بهانه به سراغ خالقان آن رفتند. سرانجام پس از مذاکرات بسیار، سران ای پی مالکیت پی پل را نیز به دست آوردند و این سرویس آنلاین مالی به زیرمجموعه ای برای این شرکت بزرگ فروش کالا بدل شد.در واقع پس از امضای این قرارداد بود که یکی از مهم ترین عوامل موفقیت پی پل، پررنگ تر از قبل به کار خود ادامه داد.

 

سیاستگذاران جدید به یکی از ویژگی های کلیدی پی پل یعنی استفاده از چند ارز اهمیت بیشتری دادند و با دایر کردن دفاتر متعدد در سراسر جهان، روز به روز به محبوبیت آن نزد مخاطبان افزودند .در حال حاضر پی پل توانایی انجام تراکنش های مالی با بیش از 24 ارز رایج را دارد اما نکته قابل تامل مربوط به این تراکنش ها،

 

امکان تبدیل ارزها به یکدیگر است. برای مثال با استفاده از پی پل، می توان در حساب دلار داشت و به پوند خرید کرد. خود سرویس وظیفه تبدیل موجودی حساب را بر عهده می گیرد.پی پل در حال حاضر نقشه های تجاری خاصی را به فهرست خدمات خود اضافه کرده است که به واسطه آن،

 

تاجران می توانند با دریافت یک حساب ویژه پی پل، تمامی تراکنش های مالی خود را بدون هیچ دردسر و به صورت آنلاین انجام دهند. این شرکت در حال حاضر به اکثر نقاط جهان خدمات مالی و بانکی ارائه می دهد اما استفاده از آن در کشورمان محدود بوده و به صورت قانونی ممکن نیست.

 

گفته می شود تا کمتر از چند ماه دیگر و با توجه به تغییراتی که در روابط بین المللی به وجود آمده، این قابلیت در اختیار کاربران ایرانی نیز قرار خواهد گرفت تا خریدهای آنلاین خود را به واسطه پی پل صورت دهند.

 

 

برندهای معروف جهان در حوزه صنعت را بشناسید