وضعیت رحم و جنین در هفته چهارم بارداری

وضعیت رحم و جنین در هفته چهارم بارداری

وضعیت رحم و جنین در هفته چهارم بارداری 

در هفته چهارم شما کم کم احساس بارداری را رسما تجربه می کنید و حس مادر شدن دارید. وضعیت بدن هم متفاوت خواهد شد. 

 

هفته چهارم بارداری
تبریک می‌گوییم، این هفته‌ای است که شما به تعویق بارداری خود پی می‌برید. شما رسما این هفته در نقش یک مادر پذیرفته شده‌اید. این هفته بهترین هفته زندگی‌تان خواهد بود و البته وظیفه‌تان سنگین‌تر می‌شود. از این هفته باید حسابی روی نقشی که قرار است 9 بازی کنید تمرکز کنید و این کار آسانی نیست. بهتر است برای اجرای بهتر نقش مطالب هفته چهارم را پیگیری کنید. 

 

وضعیت جنین در هفته چهارم بارداری
می‌خواهید بدانید اکنون این مهمان کوچولو در چه شکلی است؟ دلتان را صابون نزنید، حالا حالا باید صبر کنید تا بتوانید او را ببنید. حق هم دارید از همین حالا می‌خواهید بدانید کودکتان شبیه کیست؟ اما اکنون زود است، او تازه در مرحله رویانی است. در واقع از زمان بسته شدن نطفه تا هفته هشتم یا دهم بارداری فرزند کوچک شما «رویان» نامیده می‌شود.

 

بگذارید بگوییم کوچولوی شما الان چه شکلی است. او همچنان در حال استقرار در خانه جدید است. این ریزه میزه الان از دو لایه داخلی و خارجی تشکیل شده که دو لایه داخلی را «اپی‌پلاست» می‌نامند و لایه خارجی، غشایی است به نام «هایپوبلاست» که بعدها اعضای بدن جنین را در آینده تشکیل می‌دهد.

 

از این هفته، دو بادیگارد رویان شما را همراهی می‌کنند. این هفته زمان تشکیل و توسعه کیسه آمنیوتیک و کیسه زرده است. کیسه آمنیوتیک با احاطه رویان علاوه بر اینکه او را از گزند حوادث داخل رحم محافظت می‌کند مثل یک تخت گرم و نرم هم می‌ماند که جنین در آن مدام در حال چرت زدن است.

 

کیسه زرده هم کیسه‌ای چسبیده به رویان است که رگ‌های خونی و گلبول‌های سرخ اولیه در آن تشکیل می‌شود. نگران غذای این توده کوچک نباشید. جفت همان وظیفه‌ای را ایفا می‌کند که شما در آینده بر عهده خواهید داشت. جفت مثل دایه‌ای می‌ماند که به جای شما غذای کودکتان را در رحم توی دهانش می‌گذارد.

 

این توده گوشتی که مسئول تامین اکسیژن جنین شما هم هست به خوبی می‌داند چه زمانی باید به فرزند شما غذا و اکسیژن برساند. او اکنون مشغول کندن تونل در داخل رحم برای اتصال محل دریافت غذا و جنین است تا بتواند به درستی ماموریت خود را به انجام برساند. اما تا زمانی که جفت در حال رشد است

 

وظیفه تغذیه رویان با همین کیسه زرده است. پیشرفت‌های این هفته به اینجا ختم نمی‌شود و پیشرفت‌های دیگری در راه است.

 

قد: 0.2 سانتی متر
وزن: 0 گرم

 ز زمان بسته شدن نطفه تا هفته هشتم یا دهم بارداری فرزند کوچک شما «رویان» نامیده می‌شود

 

وضعیت مادر در هفته چهارم بارداری

در حالی که رویان تلاش می‌کند خودش را به دیواره رحم بچسباند، بسیاری از زنان درد خفیفی را در ناحیه شکم خود تجریه می‌کنند. این دردها طبیعی است چرا که بدن خودش را با هورمون‌های جدید بارداری هماهنگ می‌کند و رحم شما تبدیل به خونه جدید رویان کوچولو می‌شود.

 

برخی از زنان هم خونریزی را تجربه می‌کنند، اما یادتان باشد به رنگ آن توجه کنید. خونی که از شما دفع می‌شود نباید قرمز پررنگ یا روشن مثل دوران قاعدگی باشد بلکه باید به رنگ صورتی یا قهوه‌ای باشد. ناراحتی لانه گزینی یا خونریزی معمولاً پنج تا 12روز پس از تخمک‌گذاری اتفاق خواهد افتاد. درد شما نباید شدید باشد و اگر درد شدید، تب، لرز یا خونریزی واژینال سنگین دارید حتما با پزشک تماس بگیرید

 

 از آنجا که از این هفته علائم بارداری خودشان را نشان می‌دهند، باید منتظر حملات بارداری باشید. البته هنوز هم احتمال اینکه تست‌های بارداری جواب منفی به شما بدهد وجود دارد چرا که شاید هورمون گنادوتروپین به صورت کامل ترشح نشده و همین هم عاملی است که شما با تست‌های بارداری متوجه حاملگی نشوید. اما با افزایش میزان هورمون‌ها بالاخره نشانه‌های حاملگی بروز می‌کند.

 

شما نمی‌خواهید در نقش بازیگر، بازی کلیشه‌ای بیشتر سریال‌ها را ارائه دهید و حالت تهوع داشته باشید، اما این اجتناب ناپذیراست که کارگردان اصلی این ماجرا به هرحال به صورت طبیعی این نشانه را در تغییرات بارداری قرار داده و شما هم نمی‌توانید کاری کنید. در مواقع استفراغ و تهوع به این فکر کنید

 

که شما تنها نیستند و این اتفاق ممکن است هر روز صبح، ظهر و شب برای36 میلیون زن باردار مثل شما در جهان رخ دهد. این اولین نشانه حاملگی در شما است.

 

علائم دیگری هم شما را تا مرز پشیمانی پیش می‌برد سفت و دردناک شدن پستان، حساس شدن شکم و نفخ، کمر درد و نرم شدن دهانه رحم از علائم این دوره است. اما شاید بیشترین مسئله‌ای که شما را آزار دهد تغییرات ناگهانی روحی باشد. یک روز، خوب و سرحال هستید و روز بعد بداخلاق و بی‌حوصله.

 

نگران این موضوع نباشید. این تغییرات کاملاً طبیعی هستند و جای نگرانی نیست. فقط به خودتان فرصت دهید تا با این تغییرات که ممکن است ماه‌ها با آن درگیر باشید، آرام کنار بیایید.

مراقبت‌های بارداری در هفته چهارم بارداری
اگر تست بارداری شما مثبت بود، قرار ملاقاتی با پزشک بگذارید. بیشتر پزشک‌ها قرار ملاقات را بین هفته 6 تا 10 بارداری ترتیب می‌دهند.

 

پزشک باید کلیه شرایط جسمی و روحی شما را بررسی کند. احتمالاً اگر بارداری اول را تجربه می‌کنید شاید رفتن پیش پزشک خلق شما را تنگ کند اما  اگر در تمام این مدت به کودکتان فکر کنید معاینه دقیق پزشک متخصص که شاید برای شما خوشایند هم نباشد، آسان‌تر خواهد شد.

 

برای بار سوم به مادران باردار می‌گوئیم که به محض اطمینان از بارداری از کشیدن سیگار خودداری کنید. دود ناشی از آن رسیدن اکسیژن به رویان کوچک شما را دشوار می‌کند، لذت بردن شما از کشیدن سیگار او را آزارده خاطر می‌کند.

 

خوردن ویتامین‌ها را شروع کنید. خوردن ویتامین‌های آ، ب ، دی در دوران بارداری ضروری است. ویتامین آ یک ویتامین محلول در چربی است که در کبد ذخیره می‌شود. مقدار روزانه 200 واحد ویتامین در بارداری و قبل از آن توصیه می‌شود.

 

تغذیه در هفته چهارم بارداری
نوشیدن مایعات به میزان کافی، مهمترین چیزی است که در اوایل بارداری باید به آن عمل کنید. بدن در این دوره جریان خون‌ را افزایش خواهد داد، به همین دلیل شما به مایعات بیشتری احتیاج دارید. نوشیدن مایعات به رفع خستگی و یبوست شما نیز کمک می‌کند. آب و نوشیدنی‌های مقوی مانند شیر کم چرب، آب میوه 100 % طبیعی یا اسموتی میوه کم چرب مصرف کنید.

 

 اگر گیاهخوار هستید، می‌توانید روند گیاه خواری خود را حتی در طول بارداری، ادامه دهید فقط مراقب باشید برنامه غذایی که انتخاب می‌کنید، تمام مواد لازم برای بدن‌ شما را در خود داشته باشد. شما باید بر پروتئین مصرفی خود تمرکز کنید، به علاوه مکمل‌های آهن، ویتامین ب 12 و ویتامین دی پیشنهاد می‌شود. با پزشک خود درباره مولتی ویتامین‌های بارداری و قرص‌های دیگر مشورت کنید

 

منبع: نی نی بان

 

 

وضعیت رحم و جنین در هفته چهارم بارداری