مقایسه بهترین لپ تاپ های بازار در سال 2016

مقایسه بهترین لپ تاپ های بازار در سال 2016

مقایسه بهترین لپ تاپ های بازار در سال 2016

در سال 2016 هایی به بازار ارائه شدند که با برای راهنمایی بیشتر کاربران در خرید این مدل ها،مقایسه ای بین این لپتاپ ها انجام داده ایم. در زمان مراجعه به بازار در جهت خرید یک لپ تاپ بایستی به دو فاکتور اصلی و مهم یعنی بودجه و کاربرد یک دستگاه توجه کنیم. در سوی دیگر برند دستگاه می‌تواند تعهد سازنده

 

به کیفیت و دوام محصولات را مشخص کند. اکثر شرکت‌های تولیدکننده لپ تاپ، محصولات خود را در قالب سری و مدل‌های متنوع در سایز، کیفیت و قدرت‌های متفاوت تولید می‌کنند تا بتوانند اکثر نیاز‌های بازار را پوشش دهند. به طور کلی خرید لپ تاپ آسان نیست، اما می‌توانید راه‌هایی را بیابید

 

که به شما در این زمینه کمک کند. در این بین مقایسه چندین مدل و بررسی نقاط ضعف و قوت آن‌ها می‌تواند بهترین گزینه را پیش پای شما قرار دهد. از این رو ما برای آسان کردن کار شما فهرستی از بهترین لپ تاپ های عرضه شده در سال 2016 را گردآوری کرده‌ایم که در ادامه به مقایسه تصویری آن‌ها خواهیم پرداخت.

 

ابعاد

شاید وقتی به لیست لپ تاپ‌های یک فروشگاه نگاه می‌کنید تنها چیزی که چندان اهمیتی نداشته باشد، معیار وزن و اندازه صفحه نمایش باشد. حتی برخی اوقات فکر می‌کنید که صفحه نمایش بزرگ‌تر یعنی کارایی بیشتر. خریداران معمولا تسلیم جذبه لپ تاپ‌هایی می‌شوند

 

که برای نیازهایشان بیش از حد بزرگ یا بیش از حد کوچک هستند. ظرافت طراحی یک لپ‌تاپ در لبه‌های آن مشخص می‌شود. برخی مدل‌ها دارای لبه‌های گرد و منحنی با حجم فضایی هستند و برخی دیگر از سطوح صاف و منقطع تشکیل شده‌اند.

 

در سوی دیگر با روی کار آمدن تبلت‌های هیبریدی همچون سری یوگا و یا سرفیس پرو 4 مایکروسافت، شرکت‌های تولیدکننده می‌کوشند برای ماندن در گود رقابت با این محصولات، لپ تاپ‌هایی به ابعاد اشغال شده به مراتب کوچک‌تری را تولید کنند. به هر حال در لیست بهترین لپ تاپ های عرضه شده

 

در سال 2016، نسخه 12 اینچی  مدل مک بوک 2016 و ایسوس ذن بوک (Asus ZenBook) به مراتب از ابعاد جمع و جورتری نسبت به سایر گزینه بهره می‌برند. در سوی دیگر از اچ پی اسپکتر (HP Spectre) می‌توان با ضخامت 10.1 میلی‌متر به عنوان باریک‌ترین لپ تاپ امسال یاد کرد؛ دل اینسپایرون ( Dell Inspiron) و سرفیس بوک نیز بزرگ‌جثه‌‌های لیست فوق هستند.

 

وزن

یکی از موارد مهم که اکثرا در پایین‌ترین اولویت کاربران قرار می‌گیرد وزن و اندازه لپ تاپ است؛ با این حال شرکت اپل همه ساله کاهش این دو فاکتور را در لپ تاپ های خود اعمال می‌کند. بدین ترتیب از ذن بوک 3 با وزن 910 گرم و مک بوک 2016 با زون 920 گرمی می‌توانیم به عنوان سبک‌ترین مدل‌های لیست بهترین لپ تاپ های عرضه شده در سال 2016 یاد کنیم.

 

شاید در نگاه اول 200 یا 300 گرم تفاوت وزن میان مدل‌های مختلف مهم به نظر نرسد؛ اما توجه داشته باشید که ابزاری را می‌خرید که اغلب اوقات همراه شما است و باید آن را با خود حمل کنید. مایکروسافت سرفیس بوک و دل اینسپایرون همچنین سنگین وزن‌ترین اعضای لیست ما محسوب می‌شوند.

 

کیفیت ساخت

برای ساخت بدنه لپ‌تاپ‌ها اگرچه به طور عمومی از آلومینیوم صاف و براق و یا فیبر کربن استفاده می‌کنند، با این حال مهندسین مایکروسافت ترجیح داده‌اند که بدنه سرفیس بوک را با فلز منیزیم طراحی کنند. مهم‌ترین نقش بدنه لپ تاپ مقاومت در برابر آسیب قطعات درونی است، اما در سوی دیگر تاثیر مستقیمی بر وزن کلی دستگاه دارد.

 

به هر حال مدل‌های فوق توسط شرکت‌های صاحب نامی تولید شده‌اند، از این رو کیفیت ساخت بدنه تمامی مدل‌ها را می‌توان مثال زدنی توصیف کرد. مک بوک 2016 دارای بدنه‌ای تمام آلومینیومی ساده که لوگوی شرکت سازنده نیز بر روی آن نقش بسته است. در سوی دیگر لپ تاپ مایکروسافت نیز از همین سبک طراحی بهره برده با این حال لوگوی ردموندی‌ها به شکل آینه‌ای بر روی بدنه دستگاه حک شده است.

 

رزر بلد اسیل (Razer Blade Stealth) نیز دارای بدنه‌ای آلومینیومی به رنگ مشکی و سفید بوده که همچون دیگر لپ تاپ های گیمینگ بر روی بدنه آن لوگوی شرکت سازنده به شکل نورانی حک شده است. ایسوس ذن بوک نیز از الگوی شعاعی بهره برده که بر روی شاسی آلومینیومی قرار گرفته است.

 

یوگا 910، دل اینسپایرون و اسپکتر تقریبا از زبان طراحی مشترکی بهره می‌برند، با این حال لپ تاپ ساخت اچ پی دارای لولای ساده ایست که امکان چرخش صفحه نمایش تا 360 درجه را امکان پذیر می‌کند.

 

رنگ‌بندی

سرفیس بوک تنها در مدل نقره‌ای رنگ قابل سفارش بوده، با این لپ تاپ اپل علاوه بر نقره‌ای در رنگ خاکستری تیره نیز به بازار عرضه می‌شود. در سوی دیگر مک بوک 2016 و ذن بوک 3 دارای بیشترین تنوع رنگ‌بندی هستند.

 

ابعاد نمایشگر

همان‌طور که مشاهده می‌شوند، مک بوک 2016 با نمایشگری 12 اینچی دارای کوچک‌ترین نمایشگر و لنوو یوگا 910 با پنلی 13.9 اینچی دارای بزرگ‌ترین صفحه نمایش لیست بهترین لپ تاپ های عرضه شده در سال 2016 است. نکته جالب دیگر اینکه اگرچه نمایشگری لپ تاپ ساخت لنوو 2 درصد از پنل به کار رفته

 

در سرفیس بوک بزرگ‌تر بوده، با این حال نمایشگر محصول مایکروسافت سطح بیشتری را نسبت به مساحت قاب جلویی پوشش داده است.

 

رزولوشن نمایشگر

اگرچه به‌کار‌گیری نمایشگری با وضوح تصویر 1920 در 1080 پیکسل یا همان فول اچ دی از محبوبیت خاصی در بین لپ تاپ های امروزی برخوردار است، با این حال یوگا 910 و Razer Blade Stealth در این لیست با دارای بودن نمایشگری به رزولوشن 4K بالاترین وضوح تصویر را ارائه می‌کنند.

 

قابلیت تبدیل به تبلت

لپ تاپ های هیبریدی یا تبدیل‌شدنی به آن دسته از لپ‌تاپ‌ها گفته می‌شود که قادر هستند ظاهر یک تبلت را هم ارائه کنند. لپ تاپ های هیبریدی محصولاتی هستند که با یک چرخش و یا جدا شدن نمایشگر از بدنه، می‌توانند هم‌زمان به یک لپ‌تاپ و یا تبلت تبدیل شوند. گل سرسبد لپ‌های تبدیل شدنی را می‌توانیم سری سرفیس پرو مایکروسافت بدانیم که امسال در قالب سرفیس بوک به بازار عرضه شده است.

 

به طور کلی در لیست بهترین لپ تاپ های عرضه شده در سال 2016 ، مدل Dell Inspiron و یوگا 910 لنوو از لولایی با قابلیت مانور 360 درجه نمایشگر بهره می‌برند اما در سوی دیگر سرفیس بوک با استفاده از دو داک مغناطیسی به کیبورد متصل شده به طوری که به راحتی می‌توان آن را از کیبورد جدا کرد و همچون یک تبلت از آن استفاده کرد.

 

نمایشگر لمسی

تولیدکنندگان از دو نوع پوشش مات و براق برای نمایشگر‌های خود استفاده می‌کنند که هر یک مزایا و معایب خود را دارد، با این حال بدهی است که لپ تاپ های هیبریدی از نمایشگری با قابلیت تاچ بهره ببرند. در کنار سه مدل مذکور قسمت قبلی، نسخه‌ای خاص از لپ تاپ Razer Blade Stealth نیز با نمایشگر لمسی به بازار عرضه شده است.

 

ترک پد (Trackpad)

شرکت اپل در مک بوک پرو 2016 سرانجام از یک ترک پد تایپ شیشه‌ای استفاده کرده است که قابلیت فورس تاچ را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. برای آن دسته از افرادی که با این قابلیت آشنایی ندارند بایستی عرض کنیم که در واقع فورس تاچ این امکان را فراهم می‌کند تا با میزان فشار اعمال شده

 

به نمایشگر یا ترک پد، واکنش قابل شخصی‌سازی‌شده‌ای را مشاهده نمایید. سایر مدل‌های فوق دارای ترک پد شیشه‌ای عادی هستند.

 

تاچ بار لمسی

بدون شک نوآوری جدید اپل و تعبیه نواری لمسی در کیبورد، ایده‌ای خواهد بود که در آینده، سازندگان دیگر هم به آن روی خواهند آورد. با این حال اپل اعلام کرده که دو نسخه 13 و 15 اینچی از مک بوک پرو جدید خود را همراه با نوار لمسی تاچ بار و یک نسخه 13 اینچی از آن را بدون این نوار، عرضه خواهد کرد.

 

در واقع تاچ بار یک صفحه نمایش رتینا با پشتیبانی از لمس 10 انگشت به صورت هم‌زمان و فرمان‌های حرکتی (Gestures) است که می‌تواند دستورات کاربران را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. کلیدهای مجازی قرار گرفته بر روی این تاچ بار می‌توانند با تقریبا هر اپلیکیشنی که در حال استفاده از آن هستید،

 

سازگار شوند. به هر حال در بین تمامی بهترین لپ تاپ های عرضه شده در سال 2016 ، تنها مک بوک پرو از قابلیت تاچ بار لمسی بهره می برد.

 

سنسور اثر انگشت

سنسور اثر انگشت مک بوک پرو 2016 بر روی نوار تاچ بار لمسی آن تعبیه شده و این در حالی‌ست که این قطعه برای ذن بوک 3 و یوگا 910 بر روی کیبورد آن‌ها جاسازی شده است. در سوی دیگر اگرچه سرفیس بوک به طور پیش‌فرض از این قابلیت بهره نبرده، با این حال می‌توان مدلی را سفارش داد که سنسور اثر انگشت آن بر روی کیبورد مغناطیسی تعبیه شده است.

 

قابلیت تشخیص چهره

مایکروسافت مدت‌هاست بر روی قابلیت امنیتی ویندوز 10 کار می‌کند. سرفیس بوک و دل اینسپایرون به دوربین سنجش عمق شرکت اینتل مجهز شده‌اند که به واسطه قابلیت ویندوز هلو می‌تواند در کسری از ثانیه چهره کاربر را بررسی کرده و با الگوریتمی خاص از آن به عنوان کلید ورود به سیستم عامل استفاده کنند. مدل‌های ساخت شرکت اپل و سایر لپ تاپ های ویندوزی این لیست از این قابلیت پشتیبانی نمی‌کنند.

 

قلم استایلوس

همان‌طور که گفته شد نمایشگر سرفیس بوک مایکروسافت قابلیت تاچ داشته از این رو شرکت سازنده نیز برای بهره‌مندی هرچه بیشتر از این قابلیت، یک قلم استایلوس نیز برای آن در نظر گرفته است که باز هم در حالت تبلت بیشترین کارایی را خواهد داشت. مابقی گزینه‌ها از این قابلیت محروم هستند.

 

پردازنده

مک بوک 2016 اپل را می‌توانیم در این لیست ضعیف‌ترین گزینه از باب قدرت پردازشگر بدانیم، زیرا این مدل از پردازنده از رده خارج سری M اینتل بهره برده و سایر مدل‌ها به سری i پردازنده‌های اینتل مجهز شده‌اند.

 

کارت گرافیک

در این قسمت نیز سرفیس بوک مایکروسافت بهتر از سایر گزینه‌ها عمل کرده، زیرا در کنار برخورداری از تراشه گرافیکی اینتل اچ دی 620، دارای کارت گرافیک مجزای جی فورس شرکت انویدیا (NVIDIA) هم می‌باشد. سایر مدل‌ها نیز تنها از تراشه گرافیکی ساخت اینتل بهره می‌برند.

 

صدای خروجی

ذن بوک 3 ایسوس تنها مدل در لیست بهترین لپ تاپ های عرضه شده در سال 2016 است که فاقد بلندگوهای استریوست. البته شرکت تایوانی ترجیح داده به جای این قابلیت، از فناوری شرکت هارمن کاردن (Harman Kardon) در این محصول استفاده کند. در سوی دیگر تمامی مدل‌های فوق از جک 3.5 میلی‌متری صدا پشتیبانی می‌کنند.

 

وب‌کم

در این بخش به نظر می‌رسد مایکروسافت از قسمت توسعه گوشی‌های هوشمند خود کمک گرفته باشد، زیرا سرفیس بوک نیز همچون دیگر گوشی‌های هوشمند رایج میان رده در بازار دارای دوربین سلفی 5 مگا پیکسلی و دوربین پشتی 8 مگا پیکسلی است. در سوی دیگر سرفیس بوک تنها مدل این لیست بوده که در قاب پشتی نیز دارای سنسور دوربین است.

 

حافظه رم

بهترین لپ تاپ های عرضه شده در سال 2016 در پیکربندی‌های مختلفی به بازار عرضه شده‌اند به طوری که حداقل 8 و حداکثر 16 گیگابایت حافظه رم در این محصولات به کار گرفته شده است.

 

حافظه داخلی

شرکت‌های سخت افزاری بسته به نیاز کاربران، بهترین لپ تاپ های خود را در ظرفیت‌های مختلف به بازار عرضه کرده‌اند. به طور کلی اغلب بهترین لپ تاپ های عرضه شده در سال 2016 دارای حافظه داخلی 256 گیگابایتی و 512 گیگابایتی هستند، با این حال مدل‌هایی همچون سرفیس بوک و نسخه مجهز به تاچ بار لمسی مک بوک پرو در ظرفیت 1 ترابایتی از نوع SSD هم به بازار عرضه شده‌اند.

 

سازگار با درگاه یو اس بی

مک بوک پرو از درگاه‌های خاص تاندربولت 3/ USB-C استفاده می‌کند. بر روی مدل پایه این لپ تاپ 2 پورت و بر روی نسخه حاوی تاچ بار آن نیز 4 پورت وجود دارد. البته در سوی دیگر دستگاه‌هایی همچون سرفیس بوک، یوگا 910، Blade Stealth و دل اینسپایرون از درگاه USB-A که با یو اس بی‌های قدیمی سازگاری دارد بهره می‌برند و برخی نیز درگاه یو اس بی_سی را برای کاهش ضخامت بدنه انتخاب کرده‌اند.

 

پشتیبانی از کارت حافظه جانبی

در بین مدل‌های فوق تنها سرفیس بوک و دل اینسپایرون دارای کارت حافظه جانبی میکرو اس دی هستند.

 

پورت خروجی تصویر

مک بوک 2016، یوگا 910، ذن بوک 3 و اچ پی اسپکتر دارای خروجی تصویر یو اس بی_سی هستند.Blade Stealth و دل اینسپایرون نیز از درگاه HDIM بهره می‌برند و این در حالیست که سرفیس بوک دارای خروجی مینی دیسپلی پورت (mini Display Port) است ؛ مک بوک پرو اپل نیز دارای خروجی تاندربولت 3/ USB-C است.

 

باتری

مهم‌ترین ضعف لپ‌تاپ‌‌ها در مقایسه با بقیه دستگاه‌های همراه مربوط به باتری‌ آن‌ها می‌شود. در مشخصات باتری هر محصول دو پارامتر مهم نام برده می‌شود که یکی تعداد سلول‌ها و دیگری میزان ظرفیت باتری بر حسب وات ساعت است. تعداد سلول‌ها بیشتر یک عدد تجاری است و میزان ظرفیت باتری پارامتری مهم‌تر محسوب می‌شود.

 

در لیست بهترین لپ تاپ های عرضه شده در سال 2016 ، سرفیس بوک با عمر شارژ 16 ساعته بهترین عملکرد را ثبت کرده است.اما در سوی دیگر هرچند گفته می‌شود مک بوک پرو دارای عمر شارژ بالا 10 ساعته است، با این حال نتایج بررسی‌های صورت گرفته حاکی از آن است

 

که باتری این محصول در زمان وبگردی تنها می‌تواند 6 الی 9 ساعت دوام آورد. بدین ترتیب بعد از سرفیس بوک، یوگا 910 و HP Spectre با عمر شارژ بالای 9 ساعت بهترین عملکرد را از خود نشان می‌دهند.

 

سیستم عامل

مک بوک و مک بوک پرو اپل با سیستم عامل macOS Sierra به بازار عرضه شده‌اند و سایر مدل‌های این لیست نیز از ویندوز 10 مایکروسافت قدرت گرفته‌اند. در سوی دیگر بدهی است که محصولات اپل از دستیار صوتی سیری و مدل‌های مجهز به ویندوز از دستیار صوتی کورتانا بهره می‌برند.

 

قیمت عرضه

از آنجا که ما با لیست بهترین لپ تاپ های عرضه شده در سال 2016 سرو کار داریم، بدون شک برای خرید هر یک از دستگاه‌های مورد بحث بایستی هزینه به مراتب بالاتری نسبت به سایر لپ تاپ های موجود در بازار هزینه کنید. در این بین از لپ تاپ Dell Inspiron با برچسب 749 دلاری می‌توانیم به عنوان ارزان‌ترین مدل و نسخه پیشرفته سرفیس بوک با برچسب 2399 دلاری به عنوان گران قیمت‌ترین لپ تاپ این لیست یاد کنیم.

 

بهترین لپ‌تاپ سال 2016 : به نظر ما اگر کارایی، پشتیبانی نرم افزاری در کنار قدرتمندترین سخت افزار حال حاضر را می‌خواهید، سرفیس بوک مایکروسافت بهترین گزینه قابل دسترس است.

 

گجت نیوز

 

 

مقایسه بهترین لپ تاپ های بازار در سال 2016