عوارض مصرف داروی تقویت جنسی برای سلامت
عوارض مصرف داروی تقویت جنسی برای سلامت
اگر با و عدم نعوظ در مردان مواجه شویم ، توصیه معمول به ان ها استفاده از قرص های تقویت نیروی جنسی مانند ویاگرا است. ناتوانی جنسی یا اختلال در نعوظ، باعث روی آوردن مردان به استفاده از داروهای جنسی و قرص های تاخیری می گردد، لذا در اینجا شما را با داروهای ناتوانی جنسی مردان و عوارض آنها آشنا میکنیم.
انواع قرص های تاخیری و جنسی و عوارض آنها
بیماری جنسی برای هر کسی ممکن است اتفاق بیافتد. برای درمان بیماری های جنسی روش های متفاوتی وجود دارد؛ ازجمله این روش ها می توان به مراجعه به پزشک ارولوژ و یا حتی متخصصین سکس تراپی مراجعه کرد. اما به علت وجود تابو های اجتماعی اغلب مردم از مراجعه با این مراکز خود داری کرده و به سراغ دارو های تقویت جنسی می روند.
ناتوانی جنسی می تواند از مشکلات روحی و یا جسمی فرد ناشی شود. این بیماری در آقایان با بالارفتن سن، نسبتا رایج است.البته این روزها تجویز دارو توسط پزشک می تواند این مشکل را حل کند.
برخی از داروهای مربوط به ناتوانی های جنسی
تادافیل (سیالیس)
سیلدنافیل (ویاگرا)
واردنافیل (لویترا)
این داروها سطح نیتریک اکسید در خون را افزایش می دهند. ترکیب شیمیایی نیتریک، گشادکننده عروق است و جریان خون را در رگ ها روان تر می کند.در واقع این داروها می توانند مقدار جریان خون در آلت تناسلی مردها را بالا ببرند. خون بیشتر در این قسمت به معنای عملکرد بهتر هنگام رابطه جنسی است.
اما هیچ کدام از این داروها بدون عارضه نیستند. در این بخش ابتدا به عوارض کلی این داروها پرداخته شده است و پس از آن هریک از داروها تک تک مورد بررسی قرار می گیرند.
عوارض کلی ناشی از مصرف داروهای درمان ناتوانی جنسی
سردرد
سردرد یکی از شایع ترین عوارض استفاده از این داروهاست. تغییر ناگهانی در جریان خون ناشی از افزایش مقدار نیتریک اکسید، موجب سردرد می شود.این عارضه در تمام داروهای مربوط به ناتوانی جنسی دیده می شود و تغییر دارو، فایده ای ندارد. بهتر است درباره این مشکل با پزشک تان مشورت کنید.
بدن درد
برخی از افراد پس از مصرف این داروها، دچار درد در تمام ماهیچه های بدن شان می شوند.
برخی از افراد هم ازکمردرد شکایت می کنند. با نظر پزشک تان می توانید داروی تان را عوض کنید.
مشکلات گوارشی
داروهای مربوط به درمان ناتوانی جنسی ممکن است دستگاه گوارش را دچار مشکل کنند که رایج ترین آنها هم سوء هاضمه و اسهال است.البته برای کم کردن این عارضه، بهتر است رژیم غذایی تان را تغییر دهید. به جای نوشیدنی های کافئین دار یا آب میوه، آب معمولی بنوشید. اگر تغییر رژیم غذایی فایده نداشت، با پزشک مشورت کنید.
سرگیجه
افزایش در نیتریک اکسید برخی از مردان را به سرگیجه مبتلا می کند. البته این نوع سرگیجه ملایم است.اما سرگیجه، هنگام فعالیت های روزانه، عذاب آور است. در موارد نادر هم سرگیجه چنان شدید می شود که فرد، از حال می رود.این وضعیت خطرناک است و باید به آن توجه و فورا به پزشک مراجعه شود. حتی اگر کمی هم سرگیجه دارید، بهتر است با پزشک مشورت کنید.
تغییر در بینایی
داروهای درمان ناتوانی جنسی، ممکن است روی دید شما تاثیر منفی بگذارند.برخی از این داروها می توانند موقتا دید فرد را تغییر داده و حتی او را دچار تاری دید کنند.از دست دادن بینایی و یا تغییری که موقتی نیست، مشکلی جدی است و بلافاصله باید به پزشک مراجعه کرد.
سرخ شدن
گاهی اوقات هنگام مصرف این داروها، پوست فرد به شدت قرمز می شودکه البته موقتی است.بیشتر پوست صورت و به ندرت قسمت های دیگر بدن سرخ می شود. گاهی اوقات هم پوست صورت دچار لک می شود یا در موارد شدیدتر جوش می زند.سرخ شدن و جوش زدن فقط می تواند اثر بدی روی ظاهر فرد بگذارد اما خطر سلامتی جدی به دنبال ندارد.
با مصرف غذاهای داغ و یا تند، نوشیدنی های الکلی و یا بودن در هوای گرم، این سرخ شدن ها بیشتر هم می شود.
گرفتگی و یا آبریزش بینی
گرفتگی و یا آبریزش بینی یکی از عوارض رایج مصرف این داروهاست.اما بیشتر اوقات خود به خود برطرف می شوند. اگر این عوارض بادوام بودند، حتما با پزشک مشورت کنید.
تشخیص عوارض شدید و نادر
اگرچه این داروها با عوارضی که به آنها اشاره شد، همراه هستند. اما گاهی اوقات عوارضی مشاهده می شود که پیش از آن دیده نشده بوده است. این عوارض می توانند به شدت خطرناک باشند. عوارضی مانند:پریاپیسم (یا نعوظ مانا که بیش از ۴ ساعت طول کشیده و بسیار دردناک است.
تغییر ناگهانی در شنوایی
ازدست دادن بینایی
به محض مشاهده هریک از موارد فوق باید به پزشک مراجعه کرد.
همه چیز درمورد تادافیل (سیالیس)
تادافیل یا سیالیس به درمان دو مشکل “هایپرپلازی خوشخیم پروستات” شایع ترین علت انسداد ادراری و “ناتوانی جنسی” در مردان می پردازد.به صورت قرص خوراکی و با تجویز پزشک در دسترس بیمار قرار می گیرد. این دارو مناسب زنان و همچنین کودکان نیست.
سیالیس، ناتوانی جنسی را درمان نمی کند اما میل جنسی را افزایش می دهد و یا شکلی از داروی جلوگیری از بچه دار شدن است. این دارو نمی تواند فرد را در برابر بیماری های جنسی، از جمله ایدز، ایمن کند.
عوارض جانبی تادافیل
از عوارض جانبی رایج این دارو می توان به سردرد، معده درد، کمردرد، دردهای ماهیچه ای، سرخ شدن پوست، آبریزش بینی، اسهال و یا تورم در پا و قوزک پا اشاره کرد.اما عوارض جانبی خطرناک این دارو که در صورت مشاهده باید به سرعت به پزشک مراجعه کرد، موارد زیر هستند:
* پریاپیسم (یا نعوظ مانا)، بیماری غیرشایعی که آلت تناسلی مرد، به مدت طولانی در حالت نعوظ باقی می ماند و معمولا دردناک و بدون میل یا تحریک جنسی است.
* تغییر در دید، مانند مشاهده سایه های آبی رنگ اطراف اشیاء، تشخیص ندادن رنگ های سبزو آبی از یکدیگر، کاهش ناگهانی دید
* از دست دادن شنوایی که به شکل کاهش شدید شنوایی و یا شنیدن صدای زنگ و سرگیجه، خود را نشان می دهد.
تداخل دارویی تادافیل با داروهای دیگر
تادافیل ممکن است با داروهای شیمیایی و یا گیاهی دیگر و همچنین ویتامین ها تداخل ایجاد کند. تداخل در واقع زمانی است که ماده ای نحوه عملکرد دارویی را تغییر دهد.این مساله می تواند خطرناک باشد و یا جلوی اثربخشی داروی مصرفی را بگیرد. برای پیشگیری از تداخل دارویی، پزشک متخصص باید داروی تان را با دقت تجویز کند.
بنابراین اگر دارویی مصرف می کنید، حتما به پزشک تان اطلاع دهید. از این داروها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
داروهای آنژین (نیترات ها)
مصرف تادافیل (سیالیس)، همراه با نیترات ها، فشار خون را به طور ناگهانی تا سطح خطرناکی پایین می آورد و فرد را به حال غش می اندازد.
از نیترات ها می توان به داروهای زیر اشاره کرد:
نیترو گلیسیرین، ایزوسورباید دی نیتریت، ایزوسورباید مونونیتریت، آمیل نیتریت و بوتیل نیتریت
داروهای فشار خون و یا پروستات (مسدود کننده های آلفا)
مصرف این دارو به همراه داروهای مسدودکننده آلفا، فشار خون را به شدت پایین می آورد و احتمال دارد جان فرد را به خطر اندازد. از این داروها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ترازوسین، تامسولوسین، دوکسازوسین، پرازوسین، آلفوزوسین، آملودیپین (مسدودکننده کانال کلسیم)، مسدود کننده گیرنده آنژیوتانسینII، انالاپریل (مهارکننده آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین)، متروپولول (مسدودکننده بتا)
برخی از داروهای مربوط به بیماری ایدز
مصرف تادافیل (سیالیس) به همراه داروهای کنترل ایدز، فرد را دچار افت شدید فشار خون و سرگیجه و مشکلات بینایی می کند. این دارو حتی می تواند موجب پریاپیسم، شود.کتوکونازول، ایتراکونازول از این دست داروها هستند.