با خاصیت های دارویی عناب آشنا شوید

با خاصیت های دارویی عناب آشنا شوید

با خاصیت های دارویی عناب آشنا شوید 

گیاه دارویی است که برای ملین کردن دستگاه گوارش و همچنین از بین بردن اثرات سرفه های مهلک استفاده دارد. 

 

كليات گياه شناسي

عناب درختي است كه ارتفاع آن تا 8 متر مي رسد نوعي از اين درخت مستقيم و باريك است و نوعي ديگر بصورت كج و معوج بالا مي رود .عناب بومي مناطق گرمسير است كشت آن در شمال آفريقا ،جنوب اروپا و نواحي مديترانه رواج درد .

 

برگهاي اين درخت كوچك ، زيبا ، شفاف ،‌متناوب و دندانه دار است . گلهاي آن كوچك و برنگ سبز مايل به زرد مي باشد. ميوه اين درخت كه عناب ناميده مي شود برنگ قرمز و بشكل تخم مرغ وداراي يك هسته است .

 

طعم عناب كمي شيرين است

 

تركيبات شيميايي:
عناب داراي لعاب فراوان ف حدود 5% مواد پروتئيني ، 4%مواد قندي و مقدر زيادي ويتامين C و املاح مي باشد . در عصاره آبي چوب عناب اسيد زي زي فيك و اسيد زي زي فوماتيك وجود دارد .

 

خواص داروئي:
عناب از نظر طب قديم ايران معتدل است . البته ابو علي سينا اعتقاد داشت كه عناب كمي سرد است .

 

1)عناب بدليل داشتن لعاب زياد نرم كننده سينه است

2)ملين است مخصوصا اگر آنرا با آب و يا شير بجوشانيد

3)ادرار را زياد مي كند

4)عناب آرام كننده اعصاب است

5)خون را تميز مي كند

6)ضد سرفه است

7)خواب آور است و بيخوابي را برطرف مي كند

8)جوشانده پوست درخت عناب داروي ضد اسهال است

9)آسم وتنگي نفس را برطرف مي كند

10)براي معالجه و التيام زخمهاي كهنه گرد ريشه خشك شده عناب را روي آنها بپاشيد .

11)هسته عناب خواب آرو است

12)خستگي شديد را برطرف مي كند

13)رشد موي سر را زياد مي كند

14)جوشانده عناب گرفتگي صدا را برطرف مي كند

15)جوشانده عناب براي سرفه و درد سينه مفيد است

16)براي برطرف كردن ورم چشم ، عناب را به چشم بماليد

17)دستگاه هاضمه را تقويت مي كند

18)حافظه را تقويت مي كند

19)كم اشتهايي را برطرف مي كند

20)هرگاه كه احساس غمگيني كرده و گریه می كنيد يك فنجان دم كرده عناب لبخند به لبهاي شما مي آرود

21)و بالاخره براي درمان سرطان آب عناب را با كاهو بخوريد .

 

طرز استفاده:
جوشانده عناب : 50 گرم عناب را در يك ليتر آب ريخته و بجوشانيد تا حجم آن دو سوم شود.

 

جوشانده عناب و جو : 14 دانه عناب را با 25 گرم جو پوست كنده مخلوط كرده و در 2 ليتر آب ريخته و آنقدر بجوشانيد تا جو باصطلاح شكفته شود و 1/5ليتر آّب باقي بماند . اين جوشانده را بگذاريد تا ته نشين شود . سپس روي آنرا برداريد و بنوشيد .

 

خيس كرده عناب : تعداد 20 دانه عناب را با 30 دانه مويز دانه گرفته و 30 دانه سپستان و 17 گرم شاخه گلدار بنفشه در نيم ليتر آب خيس كنيد و بگذاريد تا صبح بماند سپس آنرا صاف كرده و با 50 گرم شير خشت و 50 گرم ترنجبين مخلوط كنيد تا كاملا حل شود سپس قدري گلاب به آن اضافه كرده و بنوشيد .

 

مضرات :
عناب در اشخاص سرد مزاج توليد گاز و نفخ مي كند . اينگونه اشخاص بايد عناب را با شكر و مويز بخورند . ضمنا عناب نيروي جنسي را كم مي كند بنابراين بايد با غذاهاي محرك مانند عسل خورده شود .

 

 

با خاصیت های دارویی عناب آشنا شوید