آموزش درست کردن سبزه توپی دورنگ عید نوروز
آموزش درست کردن سبزه توپی دورنگ عید نوروز
اگر می خواهید که خود را به صورت کاملا هنرمندانه درست کنید میتوانید آن را به صورت دو رنگ درست کنید و از آن لذت ببرید. درسته که سبزه آماده رو از همه جا میشه تهیه کرد اما لذت درست کردنش به زحمتش می ارزه. پس بیایید با هم این سبزه دو رنگ توپی رو درست کنیم.
بذر را پس از شستن به مدت ۴ ساعت با مقدار آب لازم بخیسانید. (مقدار آب لازم برای شاهی ۵ برابر و بذر منداب ۲/۵ برابر مقدار بذر است.) سطحی که میخواهید سبزه را روی آن سبز کنید اول با آب افشان خیس کنید سپس یک لایه پنبه به ضخامت ۱ سانتیمتر روی آن قرار دهید به طوری که همه جای ماکت را بپوشاند.
سپس روی پنبه یک لایه تنظیف بکشید. برای ثابت ماندن تنظیف و پنبه با نخ کاموا آن را ببندید. سپس سطح ماکت را خیس کنید و روی آن بذرها را بمالید.
دقت کنید که بذر فقط یک لایه روی تنظیف مالیده شود. پس از اتمام کار روی آن آب بپاشید.
در مرحله بعد روی آن یک لایه کیسه نایلونی قرار دهید و سوراخ هایی به اندازه ۳ در۳ روی آن ایجاد کنید. اضافه های نایلون را زیر ماکت جمع کنید. دقت کنید که نایلون روی سطح ماکت نچسبد.
روزهای اول و دوم سبزه به روزی ۳ بار آبدهی نیاز دارد. از روز سوم که بذرها جوانه زد و سبزه به رنگ سبز کمرنگ درآمد دیگر احتیاج به روکش نایلونی ندارد. از این مرحله به بعد روزی ۲ مرتبه به آن آب بدهید.
در ۲ – ۳ روزی که نایلون روی قرار دارد به محیط خاصی احتیاج ندارد می توانید آن را در یک محیط معمولی دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید. یک روز بعد از این که نایلون را برداشتید سبزه را در فضای آزاد قرار دهید و روزی ۱ بار آب بدهید.
بذر منداب در ۴ روز و شاهی در ۶ روز آماده میشود. سعی کنید سبزه را در سبدهای حصیری قرار دهید تا آب کاملا از آن جدا شود.