فیلم های پرفروش هالیوودی که قسمت دوم دارند

فیلم های پرفروش هالیوودی که قسمت دوم دارند

فیلم های پرفروش هالیوودی که قسمت دوم دارند 

بعد از موفقیت و فروش عمده یک قطعا کارگردان به فکر ساختن قسمت دوم آن نیز خواهد افتاد، مثل فیلم هایي که ما به شما معرفی می‌کنیم. کمتر پیش می‌آید وقتی فیلمی در گیشه می ترکاند و سیل تماشاگران را راهی سالن هاي می‌کند، دنباله اي برای آن ساخته نشود.

 

در واقع، موفقیت تجاری و پول باد آورده، یک جور شیطان وسوسه گر هست برای اینکه تهیه کنندگان و سرمایه گذاران فیلمهای خاطره انگیز را ترغیب به دنباله سازی کند اما معمولا نتیجه جالبی حاصل نمی‌شود و همه ي آن چه فیلم اول را تبدیل به یک اثر ویژه و خاص کرده بود، فدای جیب سازندگانی می‌شود

 

که ایده شان ته کشیده یا به اجبار کوشش دارند ایده هاي بی طعم اي را وارد جهان فیلم اصلی کنند. ایده هایي غایر اصیل که اکثر اوقات خشم منتقدها را به دنبال دارد و بعضا طیف باهوش تر سینماروها را ناامید و سرخورده میکند

 

آلیس آن سوی آینه

تابستان پارسال، وقتی دنباله «آلیس در سرزمین عجایب» با بازگشت جانی دپ در نقش «کلاهدوز دیوانه» روی پرده رفت و در نهایت شگفتی پیروز شد توی ذوق هواداران فیلم اول بزند، حمله منتقدها هم شروع شد. در واقع، لشکر مخالفان دنباله سازی، شمشیرشان را از رو بستند

 

و طوری به فیلم «جیمز بابین» تاختند که اگر «تیم برتن» یک درصد احتمال چنین فاجعه اي را داده بود، بی حدس دنباله «آلیس» را هم خودش کارگردانی می‌کرد اما این بار ترجیح داد فقط بعنوان تهیه کننده بالای سر کار باشد.نتیجه این شد که یکی از شکست هاي تجاری استودیوی «دیزنی» در گیشه 2016 رقم خورد و به قول کارشناسان حدود 65 میلیون دلار ناقابل به جیب تهیه کنندگانش ضرر زد.

 

فیلمی که 170 میلیون دلار برای تهیه و تولیدش خرج شده بود، فقط 299 میلیون دلار در گیشه جهان فروخت که از این بین، سهم گیشه ایالات امریکا رقم ناچیز 77 میلیون دلار بود. سنجش کنید با فیلم اول آلیس که بودجه ساختش بین 150 تا 200 میلیون دلار اعلام شد اما وقتی از پرده سینماها پایین آمد با اقتدار وارد باشگاه میلیاردی ها شده بود.

 

استیون هولدن، منتقد «نیویورک تایمز» با طرح این سئوال که این فیلم واقعا چه ربطی به اثر «لوییس کارول» «نویسنده آلیس» دارد و در ادامه با پافشاری بر اینکه تقریبا هیچ ربطی ندارد، حسابی از خجالت عزیزان سازنده در آمد.

 

جن گیر 2 مرتد

Exorcist II: The Heretic

دنباله «جن گیر» چهار سال بعد از فیلم اصلی روی پرده رفت و نتیجه اي که برای سازندگانش به دنبال داشت، زمین تا آسمان با فیلم اول فرق می‌کرد. یک شکست تجاری تمام عیار؛ فیلمی که منتقدها و هواداران بخش اول را حسابی ناامید کرد. «جن گیر 1» را «ویلیام فریدکین» استاد زبردست سینما با بودجه 12 میلیون دلار کارگردانی کرد، فیلمی که امروز از آن بعنوان یکی از وحشتناک ترین فیلمهای تاریخ سینما یاد میشود و زمین لرزه اي در فرهنگ عامه به راه انداخت.

هجوم تماشاگران سراسر جهان به سالن هاي سینما تا حدی بود که در اتمام، کل فروش بلیت هاي ساخته فریدکین در باکس آفیس جهانی از 441 میلیون دلار فراتر رفت. وقتی استودیوی «برادران وارنر» با هیجان و شور و شعف تمام تصمیم گرفت در سال 1977 دنباله بعدی را روانه پرده سینماها کند، هیچ کس تصورش را هم نمیکرد «جن گیر 2» با شکست مفتضحانه اي از پرده سینماهای جهان پایین بیاید.

 

این بار بودجه تولید فیلم 14 میلیون دلار بود اما فروش بلیت ها در گیشه هاي سراسر جهان سر جمع به 30 میلیون دلار رسید و وارنری ها را شوکه کرد، گرچه این بار فریدکین جای خودش را به جان بورمن کارگردان داده بود. تقریبا 13 سال طول کشید تا وارنری ها مجدد تصمیم گرفتند شانس شان را آزمون کنند و «جن گیر 3» را در سال 1990 روی پرده سینماها آوردند که باز هم نتوانست موفقیت فیلم اول را تکرار کند.

 

ربوده شده 2

Taken

سال 2008 یک تریلر اکشن فرانسوی به اسم «ربوده شده» در سینماهای جهان روی پرده رفت و با اجرای زیبا «لئام نیسن» در نقش مامور سازمان سیا، کلی هوادار برای خودش دست و پا کرد. «لوک بسون» بعنوان تهیه کننده و یکی از دو نویسنده فیلمنامه قسمت اول، در دنباله «ربوده شده» هم حضور داشت.

فیلم اول با 25 میلیون دلار خرج تولید و ، در نهایت فروش جهانی اش را به بیش از 226 میلیون دلار رساند که موفقیت قابل توجهی برای یک فیلم فرانسوی انگلیسی زبان محسوب می شد. زمانی که چهار سال بعد «ربوده شده 2» به کارگردانی «الیویه مگاتن» و با بازگشت لئام نیسن ستاره فیلم اصلی روی پرده رفت،

 

باز هم فروش تجاری رضایت بخشی در گیشه به دست آورد؛ با این حال فیلم دوم در بین منتقدان عمده گل نکرد و اتفاقا با ریزش آرای مثبت روبرو شد.

 

ماتریکس بارگذاری مجدد

The Matrix Reloaded

دنباله اکشن خیالی «ماتریکس» اتفاقا به لحاظ تجاری بسیار پیروز بود و نزدیک به دو برابر فیلم اول در باکس آفیس جهانی فروش کرد. فیلم اول «1999» با بودجه 63 میلیون دلار پیروز شد بیش از 463 میلیون دلار در سینماهای سراسر جهان بفروشد. فروش تجاری فیلم دوم «2003» به مراتب خیره کننده تر بود؛ با بودجه دو برابر ساخته شد «بین 20 تا 150 میلیون دلار» اما فروش بلیت هایش در گیشه جهان، مرز 742 میلیون دلار را رد کرد.

درست هست که «ماتریکس 2» به اندازه فیلم اول در جلب نظر منتقدها پیروز نبود اما به لحاظ ریزش آرای مثبت به طرز فجیعی از «ماتریکس 1» فاصله نگرفت. یک سنجش فی الفور نشان میدهد 87 درصد منتقدها در «راتن تومیتوز» به بخش اول فیلم امتیاز مثبت داده اند و در «متاکریتیک» هم با 35 نقد نوشته شده،

 

امتیاز 73 درصد آرای مثبت را کسب کرد و در «متاکریتیک» بر زمینه نظر 40 منتقد، امتیاز 62 درصد را به دست آورد اما نکته اینجاست که با وجود جذابیت هاي بصری و اکشن دومین فیلم برادران «واچوفسکی»، فیلمنامه و ریتم «ماتریکس 2» بدجوری ریپ میزند.شاهدش هم فهرستی هست که «انترتینمنت ویکلی» اخیرا منتشر و از «بارگذاری مجدد» بعنوان یکی از بدترین دنباله هاي تاریخ سینما یاد کرده هست.

 

ترانسفورمرها 2

Transformers II

در مورد نخستین دنباله این فرنچایز ابرقهرمانی، سینماروهای سراسر جهان کم نگذاشتند و سالن ها را اشغال کردند. دومین «ترانسفورمرها» «یا «تبدیل شوندگان»» با بودجه دویست میلیون دلاری ساخته شد و با 836 میلیون دلار فروش جهانی از پرده سینماها پایین آمد. فیلم اول با 150 میلیون دلار در گیشه سینماهای جهان فروخت اما پای یک تفاوت بسیار مهم در بین بود؛ منتقدها این بار راه شان را از عامه مردم جدا و فیلم دوم را با خاک یکسان کردند.

بخش اول که در سال 2007 روی پرده رفت، واکنش هاي متفاوتی دریافت کرد اما حداقل اکثر از 50 درصد منتقدانی که فیلم را دیده بودند به «ترانسفورمرها» نمره مثبت دادند «راتس تومیتوز: 57 درصد/ متاکریتیک: 61».

 

در مورد بخش دوم وضعیت فرق کرد. اکثر منتقدها در یک جبهه قرار گرفتند و نظرشان این بود که «انتقام شکست خوردگان» یک فیلم بی جهت پر سروصدا، بی سروته و بدون قصه با جلوه هاي ویژه بیش از اندازه طولانی و پر زرق و برق هست و مهم تر از همه ي خالی از عواطف و احساسات انسانی هست. گرچه فقط منتقدها ساز مخالف نزدند، حتی خود عوامل فیلم از جمله «شیا لوبوف» یکی از بازیگرهای اصلی ناامیدی اش را به هیچ وجه مخفی نکرد.

 

راکی 2

Rocky II

قسمت هاي اول و دوم ماجراهای محبوب ترین بوکسور تاریخ سینما به فاصله سه سال از یکدیگر روی پرده رفتند. «راکی 1» به کارگردانی «جان جی اویلدسن» در سال 1976 روی پرده رفت. «سیلوستر استالونه» که فیلمنامه «راکی» را خودش نوشته بود، در نقش ستاره فیلم هم ظاهر شد و دل منتقدان و تماشاگران را یکجا برد.

 

این درام ورزشی با بودجه اي حدود یک میلیون دلار تهیه و تولید شد و به طرز خیره کننده اي 325 میلیون در باکس آفیس جهانی فروخت؛ موفقیتی که تولید دنباله بعدی را قطعی کرد.

سه سال بعد، دومین بخش راکی روی پرده رفت، با این تفاوت که این بار استالونه اضافه بر نویسندگی و بازیگری، روی صندلی کارگردانی هم نشسته بود و بعد از «کوچه بهشت» «1978» دومین فیلم بلندش را مقابل دوربین برده بود. رقم حقیقی بودجه فیلم دوم هیچ وقت اعلام نشد اما فروش جهانی فیلم به 200 میلیون دلار رسید که در سنجش با فیلم اول یک افت بیست و پنج میلیون دلاری را نشان می داد.

 

ضمن اینکه منتقدها هم این بار کمتر از فیلم اول از تماشای مشتزنی هاي استالونه ذوق زده شدند و امتیاز کمتری به «راکی 2» دادند. با این حال، هیچ کدام از این دلایل باعث نشد این فیلم رکوردشکن نشود. از جمله اینکه در همان سال 1979، به طور هم زمان یکی از سه فیلم پرفروش گیشه آمریکای شمالی و جهان شد.

 

در سینمای پاپ کورنی هر گردی گردو نیست

دوهای شاخ

بعضی دنباله ها میباشند که باید حلوا حلوای شان کرد، نه فقط به دلیل تکرار لحظه هاي مفرحی که طرفدارهای فیلم اوریجینال را سر حال می آورد بلکه برای احترام به شعور مخاطب. ارتقای درجه کیفی فیلم و خلق ایده هاي تازه و دست اول. یک دوی سرحال و قبراق که نه تنها هیچ چیز از فیلم اوریجینال کم ندارد، بلکه یک سر و گردن هم بالاتر قرار میگیرد و از تماشاگر عادی گرفته تا منتقد پر فیس و افاده را با خودش همراه میکند.

 

دزدان دریایی کارائیب 2

فروش: 1.06 میلیارد دلار

دومین بخش از آلبوم «دزدان دریایی کارائیب» به فاصله سه سال از «لعنت مروارید سیاه» «2003» و با بازگشت جانی دپ در نقش ماجراجوی تنها – جک گنجشکه – روی پرده رفت. «اورلاندو بلوم» و «کیرانایتلی» هم در نقش هاي قبلی شان مجدد مقابل دوربین رفتند. فیلم چهار نامزدی اسکار از جمله در رشته برترین کارگردان

 

برای «گور وربینسکی» به دست آورد و در نهایت پاداش آکادمی برترین جلوه هاي ویژه را دریافت کرد. پیشباز سینماروها به حدی بود که فروش جهانی بلیت هاي «صندوقچه مرد مرده» حدود 400 میلیون دلار از فیلم اصلی اکثر شد. خبر خوش اینکه پنجمین قسمت این فرنچایز محبوب در صف توزیع تابستان سال جاری قرار دارد.

 

شوالیه ظلمات

فروش: یک میلیارد دلار

کل سرسبد دنباله هاي سینمای جهان، شاه دنباله «بتمن» و کل دنباله هایي که در جهان کمیک بوک هاي «دی سی» «DC» خلق شده. وقتی «بتمن نخست می‌کند» در سال 2005 روی پرده رفت، هیچ کس تصور نمی‌کرد یکی از ماندگارترین سه گانه هاي سینمایی در راه باشد. «کریستوفر نولان» برای فرآوری فیلم اول حدود 150 میلیون دلار و برای دنباله اش حدود 165 میلیون دلار بودجه در اختیار داشت.

 

فیلم اول 375 میلیون دلار در گیشه هاي جهان فروخت و دنباله اش با قدرت هر چه تمام تر وارد باشگاه میلیاردی ها شد. «شوالیه ظلمات» بر نبرد بین بتمن با کریستین بیل و جوکر با نقش آفرینی «هیث لجر» فقید متمرکز هست؛ نبرد زیبا قهرمان و ضد قهرمان، طوری که این بار شمار بیشتری از منتقدان فیلم به احترام نولان کلاه از سر برداشتند.

 

شرک 2

فروش: 919.8 میلیون دلار

در بخش دوم این فرنچایز چهار قسمتی، شرکت و خرش به سرزمین هاي خیلی خیلی دوردست سفر می‌کنند تا خانواده فیونا را دیدار کنند. بعد از این زوج دوست داشتنی در فیلم اول «شرک» که سال 2001 روی پرده رفت آن ها درگیر ماجراهایی میشوند تا بتوانند به خوبی و خوشی تا اتمام عمرشان کنار ملکه و شاه زندگی کنند.

 

فیلم اول با خرج 60 میلیون دلار ساخته شد و 484 میلیون دلار در گیشه جهان فروخت. دومین بخش انیمیشن زیبا استودیوی «دریم ورکز» با 150 میلیون دلار خرج تولید شد. این فیلم با صداپیشگی «مایک می یرز»، «ادی مورفی» و «کامرون دیاز» در حال آماده، نهمین انیمیشن پرفروش تاریخ سینما محسوب می‌شود و به اندازه فیلم اول با پیشباز منتقدان روبرو شد.

 

هری پاتر و تالار رازها

فروش: 878.9 میلیون دلار

 به گزارش پارس ناز این فیلم بعنوان دنباله «رهی پاتر و سنگ جادو» توسط همان کارگردان قبلی – «کریس کلمبوس» – مقابل دوربین رفت. «هری»، «رون» و «هرمیون» به «هارگوارتز» برگشتند تا از معمای حملات مشکوک مدرسه شان پرده بردارند. «دنیل رد کلیف»، «روبرت گرینت» و «اما واتسن» بعنوان ستاره هاي اثبات هر هفت فیلم «هرلی پاتر» به این آلبوم سینمایی وفادار ماندند.

 

 به گزارش پارس ناز نکته دیدنی دقت اینکه فیلم دوم، نزدیک به 100 میلیون دلار کمتر از فیلم اول «974 میلیون دلار» فروخت و بودجه ساختش هم 25 میلیون دلار کمتر بود اما به علت جنبه هاي کیفی اش، به نسبت «سنگ جادو» با پیشباز بیشتری از جانب منتقدهای سختگیر روبرو شد.

 

مرد عنکبوتی 2

فروش: 873.7 میلیون دلار

دومین بخش «مرد عنکبوتی» را هم خود «زهر ریمی» کارگردانی کرد. درست هست که فیلم اول به لحاظ تجاری سودآورتر بود اما فیلم دوم منتقدهای بیشتری را با خود همراه کرد تا جاییکه از بین 261 نقد، نوشته شده در وبسایت «راتن تومیتوز» 92 درصد آرای مثبت منتقدها را به خود اختصاص داده

 

و بر زمینه نظر 41 منتقد در «متاکریتیک» هم امتیاز 83 از 100 به دست آورده هست. این بار هم «توبی مگوییر» در نقش ابرقهرمان فیلم بر می‌گردد تا با وجود تمام مصیبت هایي که در زندگی شخصی اش رخداد افتاده برای دفاع از شهر در برابر خرابکاری هاي موجودات شرور، خودش را به آب و آتش بزند.

 

 

فیلم های پرفروش هالیوودی که قسمت دوم دارند